Известие

Collapse
No announcement yet.

Вапрос за ТПС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вапрос за ТПС

Колеги имам едно питане снимах няколко сним4ици поне се опитах де за6тото малко е неодобно да снима6 над педала на гаста
    http://i.data.bg/06/08/05/43555_orig.jpg
    http://i.data.bg/06/08/05/43558_orig.jpg
    http://i.data.bg/06/08/06/43706_orig.jpg
    Та вапроса ми е каква роля играе и да ли ако се развали какви са признаците? За6тото един прятел мии каза 4е можели от него да ми прави тая се4ка до 180 и 350 оборота и до тук ДА ЛИ Е ВАЗМОЖНО ДА Е ОТ ТОВА и даите някакво инфо за тва 4удо
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD juni 00

Колега незнам каква роля играе това ама като гледам последната снимка няма как да се развали тая, пък и на всичкото отгоре тая путка ще я карам и с 260 ако трябва sorry за оффтопика ама неможах да се стърпя
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’

Comment

Re: Вапрос за ТПС

Първоначално публикувано от Krasi86
      Колеги имам едно питане снимах няколко сним4ици поне се опитах де за6тото малко е неодобно да снима6 над педала на гаста
      http://i.data.bg/06/08/05/43555_orig.jpg
      http://i.data.bg/06/08/05/43558_orig.jpg
      http://i.data.bg/06/08/06/43706_orig.jpg
      Та вапроса ми е каква роля играе и да ли ако се развали какви са признаците? За6тото един прятел мии каза 4е можели от него да ми прави тая се4ка до 180 и 350 оборота и до тук ДА ЛИ Е ВАЗМОЖНО ДА Е ОТ ТОВА и даите някакво инфо за тва 4удо
      http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... f49852f222
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Първоначално публикувано от KiKo
        Колега незнам каква роля играе това ама като гледам последната снимка няма как да се развали тая, пък и на всичкото отгоре тая путка ще я карам и с 260 ако трябва sorry за оффтопика ама неможах да се стърпя
        Бре, бре ! Големи мераклии имало в нашия квартал. Ма то лошо нема.

Сори и аз съм офф, ма ко да праиш. Така ми иде отвътре.

Comment

колега тва сам го 4ел но ни6то немога да разбера какво се разваля на тва 4удо То маи е не6то като дат4ик или???
          А и да ли може да се премахне проблема като се препоят си4ки споики на компиутара да ли???

Comment

колега тва сам го 4ел но ни6то немога да разбера какво се разваля на тва 4удо То маи е не6то като дат4ик или???
            А и да ли може да се премахне проблема като се препоят си4ки споики на компиутара да ли???
            Потенциометричен датчик. Регулира отварянето на дроселната клапа. Като започне да се прецаква не регулира правилно отварянето. В двигателя на влиза достатъчно гориво и той се шашка, което шашка и компа, а той кара червената дюза за инжекциона да светне, демек проблем с впръскването.
            В началото се ограничава само със светене на дюзата без да усещаш някакви проблеми при каране. По късно обаче започва да създава проблеми и при каране. Напр. понякога при рязко подаване на газ някъде м/у 2500-3500 оборота се получава пауза в подаването на гориво и в колата се усещта почти като удар в двигателя (все едно, че за кратко си поемаш въздух) или след 3000-3500 оборота не ще да върви или каквото още друго се сетиш. С две думи: като подаваш газ колата не се държи както трябва.
            Ако промлбема е в TPS-а никакво приипояване на споиките няма да свърши работа. Ако след припояване колата се оправи, значи проблемът не е бил в TPS-a.
            Що ли го слагат тоз датчик, а не опънат една проста пружина и аз не знам. Може би за да е по-скъпо като се повреди да ни е гадно.
            Имам странното усещане, че истински автомобили се правеха приблизително до 1995 г. Слред тази дата всички взеха да сглабят електронни играчки.

Comment

a edin TPS kolko struva zne6 li????

Писането на кирлица е задължително при следващо неспазване мнението ще бъде трито без предупреждение!

Comment

Първоначално публикувано от Димо
                Потенциометричен датчик. Регулира отварянето на дроселната клапа. Като започне да се прецаква не регулира правилно отварянето. В двигателя на влиза достатъчно гориво и той се шашка, което шашка и компа, а той кара червената дюза за инжекциона да светне, демек проблем с впръскването.
                В началото се ограничава само със светене на дюзата без да усещаш някакви проблеми при каране. По късно обаче започва да създава проблеми и при каране. Напр. понякога при рязко подаване на газ някъде м/у 2500-3500 оборота се получава пауза в подаването на гориво и в колата се усещта почти като удар в двигателя (все едно, че за кратко си поемаш въздух) или след 3000-3500 оборота не ще да върви или каквото още друго се сетиш. С две думи: като подаваш газ колата не се държи както трябва.
                Ако промлбема е в TPS-а никакво приипояване на споиките няма да свърши работа. Ако след припояване колата се оправи, значи проблемът не е бил в TPS-a.
                Що ли го слагат тоз датчик, а не опънат една проста пружина и аз не знам. Може би за да е по-скъпо като се повреди да ни е гадно.
                Имам странното усещане, че истински автомобили се правеха приблизително до 1995 г. Слред тази дата всички взеха да сглабят електронни играчки.
                Мисля,че си малко в грешка,от началото на 90-те години на всички EDC дизели се поставя този датчик.
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

a edin TPS kolko struva zne6 li????

Писането на кирлица е задължително при следващо неспазване мнението ще бъде трито без предупреждение!
                  Не съм сигурен. Върти ми се в главата нещо около 1400 лева, ама нямам спомен дали беше за TPS или за нещо друго. Нека някой от спецовете от форума да си каже тежката дума.

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                    Мисля,че си малко в грешка,от началото на 90-те години на всички EDC дизели се поставя този датчик.
                    Прав си !

Comment

Колега 1400 лв за ТПС нешто маи си в грешка (дано да си)
                      Некои не знае ли колко струва тва чудо??????

Comment

..... Може би за да е по-скъпо като се повреди да ни е гадно.
                        това е мно яко мнение, обобщава всички технически раздели

що тря да е просто, като може да е сложно ?
                        шо да изкарва 20 години , като може да изкарва 3 и след тва "елате при батко"
                        искахте ефтини коли с много екстри - можее, ето ги
                        а ся елате на 2ро четене с частите
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Е добре де ама некои не знае ли колко струва един ТПС

Comment

Е добре де ама некои не знае ли колко струва един ТПС
                            Обадих се на моите монтьори. Ще проверят и ще ми се обадят, след което ще пусна инфо. Те обикновено ми поръчват частите от Австрия защото там им дават сериозни отстъпки като редовни клиенти и им излиза по-евтино от БГ. Като гледам ти си в Австрия и можеш да го провериш по-бързо от мен.

Comment

На мене ми се върти нещо около 400 евро на Бош
                              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Working...
                              X